Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 11 oktober 2010

Soya då.....

Jag måste ju presentera Soya, det senaste tillskottet i vår familj. Den yngsta men den största av oss, en svart kille med vitt bröst. Han kom till oss i våras och jag var den första att välkomna honom, faktiskt den enda, för resten av fyrbentingarna blev riktigt skeptiska när han bara skulle hoppa på oss hela tiden. Ja, han var ju inte kastrerad så det kanske kan förklara hans intresse, han var heller inte vaccinerad, för stället som hade honom innan brydde sig inte om honom. Han bokstavligt hoppade upp i mattes famn och bad om att få komma därifrån. Ingen hade bytt hans låda på flera veckor och därför låg det avföring i hela den lilla lägenheten. Inga leksaker hade han heller och ingen brydde sig ens om att säga hejdå till honom när han togs därifrån. Tyvärr så insjuknade Soya i kattsnuva strax efter att han kom till oss och han blev jättesjuk. Han hade andningssvårigheter och mycket hög feber. Matte kände att hon behövde sova med honom flera nätter för att hålla koll på hans andning. Han nös, hostade och snorade. Han tappade matlusten och drack inte heller. Vi andra undrade ju vad som pågick bakom den stängda dörren. Han blev till slut inlagd hos veterinären ett par dygn för att kunna vätskas upp. Ja, det var några jobbiga veckor. Vi andra fick ju också en släng av snuvan men vi var ju vaccinerade så det blev inte lika illa för oss. I och för sig smittades jag ganska bra då jag hade varit i närkontakt med honom den första tiden och jag fick också läggas in något dygn. Soya kastrerades och vaccinerades och har skött sina toalettbestyr utan problem här, dock ställer han sig med kroppen halvvägs utanför när han ska kissa!? Det är väl sviter från sitt tidigare hem, antar jag.



Soya är jättesnäll och kompis med oss alla. Han försöker hänga på oss när vi leker men verkar inte fått med sig hur man gör. Men ibland rullar han iväg någon studsboll och springer efter den. En dag kanske det släpper, vi hoppas det i alla fall för det vore roligt om han kunde rusa runt med oss, framför allt när han har lagt på sig några extra bekvämlighetskilon. Det är bra att matte och husse försöker lära honom hur man gör.

Han pratar ganska mycket också och så har han fått dille på att ta sig in i klädförrådet, inte vet jag varför, det finns ju inget av intresse där. Sen gillar han att ligga på mattes kläder som ligger på badrumsgolvet och att sätta sig på morgontidningen när matte sitter och läser den. Då ska han bumpsa panna mot panna och mysa. Han och Chili brukar skojbråka också, dom är ju lika stora, fast om Soya visste att han både är större och tyngre än Chili så skulle han klå honom med hästlängder. Men det blir inga sådana bråk här för vi är en harmonisk kattfamilj.

Inga kommentarer: